Een belangrijk uitgangspunt van de oefentherapie Cesar-Mensendieck is dat er altijd wordt gekeken naar de gehele mens, dus de aanpak is holistisch. Dit is terug te zien in het oefenprogramma, dat altijd is gericht op de complete houding en beweging van top tot teen. Bij de beoordeling van lichamelijke klachten wordt er rekening gehouden met de belasting van lichaam én geest. Men leert na te denken over de manier van bewegen en hier verandering in aan te brengen.
Oefentherapie Cesar-Mensendieck heeft daarom ook een sterk preventief karakter. Het lichaam op een verantwoorde manier trainen en bewegen helpt daarin zeker! Daarbij is er vaak meer mogelijk dan u denkt.
Het oefenen zelf sluit zoveel mogelijk aan bij situaties die u dagelijks tegenkomt zodat de oefeningen direct in de praktijk toepasbaar zijn. U krijgt de oefeningen op papier mee.
In de praktijk worden met name rug-, knie-, heup-, nek- en hoofdpijnklachten als gevolg van een verkeerd bewegingspatroon behandeld.

Verzekering
Oefentherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en bij enkele chronische ziektebeelden vanuit de basisverzekering. Het valt onder hetzelfde budget in de aanvullende verzekering als fysiotherapie. Het is handig om zelf van tevoren even te kijken hoe u verzekerd bent, komt u er niet uit, kunnen wij dit altijd nog gezamenlijk doen.
Het is natuurlijk ook een mogelijkheid om de behandelingen zelf te betalen, hiervoor hanteren wij een tarief van € 40,- per behandeling in de praktijk. De eerste afspraak in de praktijk kost € 62,50 ivm de extra tijd die een eerste afspraak in beslag neemt . Ook is het mogelijk eerst een screening af te nemen om zeker te weten dat u bij ons aan het juiste adres bent, de kosten hiervoor bedragen €22,50. Wordt na de screening besloten het onderzoek voort te zetten, dan bedragen de kosten hiervoor nog eens €40,-.


1e Afspraak
De eerste afspraak duurt over het algemeen 45 minuten.
Hiervoor is het belangrijk dat u een geldig legitimatiebewijs bij u heeft om de gegevens meteen goed in het systeem te zetten.
Tijdens de eerste afspraak wordt de anamnese afgenomen, dit is een vraaggesprek om duidelijk te maken wat de klacht is.
Ook zal een deel van het onderzoek worden afgenomen waarbij er gekeken wordt naar het aangedane gebied en probleemhandelingen uit uw dagelijks leven. Mogelijk moet u ook een bewegingstest doen, zo kunnen wij de vooruitgang tijdens de behandelingen in de gaten houden. Wij proberen u altijd naar huis te sturen met een tip, zodat u meteen aan de slag kunt.

De reguliere behandelingen duren 30 minuten, hierbij is het handig als u makkelijk zittende kleding aan heeft.  

Regels
Afspraken die niet op tijd (24 uur van tevoren) worden afgezegd, zijn wij genoodzaakt bij u in rekening te brengen.

Groepsles
Ook wordt er in de praktijk iedere dinsdag een groepsles gegeven. Tijdens de les staat het verantwoord bewegen van het hele lichaam door middel van verschillende (Cesar/Mensendieck) oefeningen centraal. De eerste helft zijn staande oefeningen, de 2e helft liggend, we eindigen altijd met een ontspanningsoefening.